Steun Doede voor legale cannabisDoede in de krant

Doede in de kas


Steundoede.nlMoedeloos van zoveel onbegrip.


Vanaf januari dit jaar zijn er in Leeuwarden 38 wietkwekerijen geruimd. Het is dweilen met de kraan open.

De coördinator Jacob van der Schaaf van de interventie groep wordt hier niet moedeloos van, want ‘’met elke kwekerij die wij ontmantelen voorkomen we toch een woningbrand’’. Alsof ieder kwekerij in de brand vliegt.

Desalniettemin moeten brandgevaarlijke toestanden natuurlijk ten allen tijde voorkomen worden. Maar er zijn waarschijnlijke ook vele kwekerijen die verantwoord aangelegd zijn. Bovendien zijn er slimmere en goedkopere oplossingen te bedenken.

Doede moedeloos van zoveel onbegrip

Aangenaam verpozend in de zon, er staat een zwoel briesje, probeer ik een stukje te schrijven en geniet ondertussen van mijn omgeving. Vogels kwinkeleren tussen de bomen en struiken, vlinders fladderen en bijen zoemen rondom de vele geurige en kleurige bloemen.

Een omgeving die geïnspireerd is op de tuinarchitectuur van Louis Le Roy en wel op zijn boek “natuur uitschakelen, natuur inschakelen’’. In het kort komt het er op neer, dat je door variatie aan te brengen in je tuin, hoogtes en laagtes en het gebruik van natuurlijke materialen, bv. stenen , zoveel mogelijk de micro-organismen en daarmee de biodiversiteit probeert te stimuleren. Een tuin die zich moet kunnen ontwikkelen in tijd en ruimte.

Plotseling word ik verrast door een voorbij snorrende grote libel . Haar vleugels schitteren in de zon. Ik kan hier intens van genieten.

Doede in de kas


Lees rustig verder over DoedeEen schijnproces oftewel ; Barbertje moet hangen.Een mens is een autonoom wezen . Je enige concrete bezit dat is je lichaam en geest. Grote schrik, dat dacht je tenminste. Nu moet je ineens constateren dat niet jij baas over je eigen geest en lichaam bent maar dat de overheid meent het recht te bezitten om te bepalen wat jij daar zoal mee doet.

In plaats van een betrokken burger, waarmee op basis van wederzijds respect een dialoog kan worden gevoerd en waarvan het recht op zelfbeschikking wordt gerespecteerd, ben je verworden tot een marionet. Een consument!

Het gevolg is , is dat ik in een schijnproces terecht ben gekomen. Ik had nooit verwacht dat de overheid mij op zo’n schofterige, leugenachtige wijze zou bejegenen.
Hoe Doede er tegen aan kijkt