Steun Doede voor legale cannabis


Doede in de kas


Steundoede.nlAangenaam verpozend in de zon, er staat een zwoel briesje, probeer ik een stukje te schrijven en geniet ondertussen van mijn omgeving. Vogels kwinkeleren tussen de bomen en struiken, vlinders fladderen en bijen zoemen rondom de vele geurige en kleurige bloemen.

Een omgeving die geïnspireerd is op de tuinarchitectuur van Louis Le Roy en wel op zijn boek “natuur uitschakelen, natuur inschakelen’’. In het kort komt het er op neer, dat je door variatie aan te brengen in je tuin, hoogtes en laagtes en het gebruik van natuurlijke materialen, bv. stenen , zoveel mogelijk de micro-organismen en daarmee de biodiversiteit probeert te stimuleren. Een tuin die zich moet kunnen ontwikkelen in tijd en ruimte.

Plotseling word ik verrast door een voorbij snorrende grote libel . Haar vleugels schitteren in de zon. Ik kan hier intens van genieten.

Doede in de kas


Boven dit paradijsje , waar wij al 44 jaar wonen en wat grotendeels door ons zelf is gecreëerd , pakken zich echter donkere wolken in de vorm van een ‘’conservatoir beslag’’ samen. Een boete van 233.000 euro, 2 maand voorwaardelijk en 100 uur dwangarbeid. Het vonnis , gebaseerd op klinkklare leugens (1 oogst in een kas van 170 vierkante meter en wat buitenplanten zouden mij de exorbitante opbrengst van 100kg. hebben opgeleverd) werd mij in april dit jaar opgelegd. Ik ben in hoger beroep gegaan.


Dit alles als wraak omdat ik mij al sedert 1990, via krant, radio en televisie (Nederwiet-De moevie,Fryske Himp-In Poldermodel en een interview met Eva Jinek in het programma ‘’Een op een ‘’), openlijk heb ingezet voor de legalisering van marihuana. Een fantastische rijke, geestverruimende plant waarvan vele mensen de goede eigenschappen, zowel recreatief als medicinaal, onderkennen en daar hun voordeel mee doen er daar niemand mee tot last zijn. Een plant die de feminiene waarden in de maatschappij stimuleert.De toekomst ziet er in tegenstelling met mijn omgeving echter minder rooskleurig uit.

Hoe heeft het zover kunnen komen . Om dat uit te vinden gaan we terug tot 1970. Het was de tijd van de hippies, ‘’Love en Peace’’, flowerpower . Van individualisering, maar toch ook samen. Het ontstaan van andere samenlevingsvormen, o.a. de communes. Er werd in die tijd eindeloos gedebatteerd, vaak net zolang totdat men het unaniem met elkaar eens was. De dialoog centraal stellen en het recht op zelfbeschikking respecteren. Tolerantie stond, in tegenstelling tot nu, hoog in het vaandel.

Ik ben in Leeuwarden opgegroeid en verhuisde tot mijn grote leedwezen in 1967 met mijn ouders naar Oosterwolde. Van de stad naar het dorpje Oosterwolde waar niets gebeurde en waar aanmerkelijk minder vrouwelijk schoon aanwezig was. Ik vond het eerst niet een succes.

S’avonds liep ik van mijn ouderlijk huis naar de ‘’koffiebar’’, niet te verwarren met de ‘’coffeeshop’’, waar dus alleen koffie en frisdrank te krijgen was en rookte dan onderweg een stickje met tabak en wiet.

Je deed dit min of meer stiekem, want als je door de politie betrapt werd, dan had je een probleem.

Wordt vervolgd.